clear

zoeken

search

Google Street Art, een prachtproject

08 juli 2014

Het aanbod van Google Cultural Institute vond ik sowieso al geweldig, maar nu deze ‘art hub’ is uitgebreid met straatkunst ben ik nog enthousiaster. Wat een mooie pagina is dat geworden, en wat is het leuk om werken uit verschillende werelddelen met elkaar te vergelijken. Helemaal nieuw is het concept uiteraard niet, maar het Street Art Project overklast zijn voorganger, wat mij betreft.

Aanwinst!

Gerelateerd:
Het Noordbrabants Museum bezoeken met Google Earth
Google Street View als educatiemiddel in het onderwijs
De mens, naakt in Street View: MapCrunch en 9eyes

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Mooi! Ik ging meteen zoeken naar Zeeuwse voorbeelden, zoals het mooiste illegale grafittikunstwerk van Nederland: de duif op een huismuur in Goes (helaas na een brand gesloopt) en de door Johnny Beerends beschiliderde watertoren van Oostburg. Maar die stonden er (nog) niet bij. Omdat de muur van de duif is afgebroken zal die er ook niet meer aan worden toegevoegd, denk ik? Maar de streetart op de Oostburgse watertoren is net weer helemaal opgeknapt door de kunstenaar zelf!
    Anneke van Waarden

  2. Hoi Anneke,

    Het is nog lang geen volledig verhaal inderdaad. Kwam die Duif overigens onlangs wel tegen op een Amerikaanse website. Kwam me al zo bekend voor. Zit bij dat mooie werk op de watertoren te twijfelen of het in de rubriek Street Art valt. Een definitie daarvan weet ik niet uit mijn hoofd, maar in dat geval gaat het natuurlijk wel om een erkende kunstenaar die een object beschilderd. Inmiddels zijn mensen als Banksy ook 'erkende' kunstenaars, maar dat is toch anders, omdat hij op de straat begon. Herinner me ook nog dat van Beerens een groot werk hing in het trappenhuis van de ZB. Werd toen op de vingers getikt door een collega, die zei dat je van zijn werk niet zomaar foto's mag maken, alleen vanuit bepaalde hoeken. Vond ik natuurlijk belachelijk. Maar neemt niet weg: prachtige kunst dat het verdiend om bewaard te worden!

Reageer