clear

zoeken

search

Doe mee aan de IVI Award en win 12.500 euro aan innovatiesupport

20 juli 2014

Het thema ‘innovatie in de informatiesector’ is nu al bijna tien jaar een van de rode draden in mijn werk, maar als ik terugblik op het eerste halfjaar van 2014 constateer ik dat ik er in die periode relatief weinig over schreef. Het bleef uiteraard op mijn pad komen tijdens mijn redactiewerk voor InformatieProfessional, maar mijn focus lag toch vooral op lokale projecten. Daar lijkt in het tweede halfjaar verandering in te komen. Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) vroeg me onlangs of ik er voor voel om het rapport Inventarisatie innovatie openbaar bibliotheekwerk te actualiseren. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik ga er de komende twee maanden met plezier mee aan de slag.

Veel eerder al, in november 2013, benaderde Huub van Dommelen me met de vraag of ik wilde meedenken over een nieuwe innovatieprijs voor de informatiesector en aansluitend plaats wil nemen in de jury. Ook daar ging ik graag op in, al maakte ik wel het voorbehoud dat ik alleen bijdragen wil leveren ‘op afstand’. Digitaal dus. Dat was geen probleem.

Inmiddels heeft Huub het concept helemaal uitgewerkt en het mag gezegd worden: hij heeft er iets veelbelovends van gemaakt. De prijs heet de IVI Awards en zal worden uitgereikt op het KNVI-congres op 18 november. Ik citeer van de website:

De IVI Award is een nieuwe prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de bibliotheek, mediatheek, archief of soortgelijke organisatie in Nederland die het meest innovatieve product, concept of innovatieve dienst voor het publiek heeft ontwikkeld. IVI staat voor Innovatie voor Informatie.
[…]
De winnaar van de IVI Award ontvangt alle aandacht tijdens de prijsuitreiking op het KNVI-congres op 18 november 2014 en in de (vak) media. De organisatie die de IVI Award wint, ontvangt 12.500 euro aan innovatiesupport van de partners die de IVI Award mogelijk maken.  

De hoogste tijd dus om je concept, product of dienst te nomineren! Je kunt uiteraard ook het werk van iemand anders voordragen. Wij van de jury wachten de inzendingen met belangstelling af!

@

Afbeelding: De kermiskraam van de actiehandelaars, 1720: RijksStudio

Reageer