clear

zoeken

search

Aliki in Griekenland, ons kleine paradijsje voor drie weken

12 juli 2014

Toen ik een maand geleden lag te dobberen in het heerlijke water van de Korinthische Golf nam ik me voor om na de vakantie uitgebreid te schrijven over ons verblijf in Aliki, in Griekenland. Die rust! Dat geweldige uitzicht! Het fijne huisje! De warmte van de verhuurders! Het eten! De uitstapjes zouden dan natuurlijk ook aan bod moeten komen, en wat te denken van die avonturen met de huurauto? De praktijken van Firefly schreeuwen er gewoon om bekritiseerd te worden!

Maar nu weet ik dat het niet gaat gebeuren. We missen dat kleine paradijsje nog steeds een beetje. Dan schrijft het gewoon niet zo lekker. Daarom beperk ik me tot het uploaden van een filmpje dat ik maakte vanaf het balkon. Die minuut vat het belangrijkste gevoel van de vakantie eigenlijk wel samen. Ik vul het aan met de recensie die we schreven op de pagina van Chris en Efie op Airbnb. Dat dus. Bedankt! En natuurlijk weer een dikke kus voor mijn lief, die er voor het zoveelste jaar op rij in is geslaagd een topbestemming te regelen. Wat een vrouw he?

We came to Central Greece with a plan: to visit all those lovely towns, villages and ancient sites of the region. We failed, and we blame Chris, Efie & Family & Friends for that. A joke of course, but seriously: they’ve created a heartwarming paradise, just above one of the loveliest seas we’ve ever swum in. We just loved this little house with its gorgeous terrace and -indeed- a magnificent view. We just could not leave this little Eden, because we felt at home, right from the beginning.


Did we feel this way because everything was perfect? Well, no. But it WAS perfect because it was not, you see? The house has everything you need…and more. Besides that: the family has found the balance in respecting one’s privacy totally and being hospitable at the same time. These people love to share. They love to give. Your happiness is their happiness. When we had some trouble with the car rental company, Christos and his friend George took care of it. He lent me his car just like that. He made those terrible phonecalls with the unwilling salesmen in Athens. And they cooked us a meal once that we’ll remember for a very long time.


No tourists in Aliki, in june. There is no bank, nor a gas station. Some people might consider that an obstacle but I assure you: it wasn’t; it was a relief. Aliki is pure, as are its people. We were treated as friends, not as guests, even in the nice mini market and superb Fish Restaurant.


In short: if Aliki (where the famous ship of the Argonauts was built once), were a king or a queen, then the house of Chris and Efie would be the crown. We thank the family for one of the most pleasant holidays we ever had. They say that home is where the heart is. Well, now we’re back in Holland, we can only say: we’re a long way from home. Σας ευχαριστούμε!

Gerelateerd:
Vaak veroverd, nooit bedwongen: een terugblik op het prachtige Corsica
Verliefd op Sicilië
Te lui om te leren fotograferen

@

10 Reacties

 1. Michael Minneboo schreef:

  Klinkt alsof jullie een goede vakantie hadden, Edwin. Fijn om te lezen. Eigenlijk wel mooi om er verder niet over te bloggen, dit is immers iets van jullie en hoeft niet met het publiek gedeeld te worden.

 2. En dat was het @Michael! Zo bezien zou je natuurlijk over heel veel niet hoeven te bloggen, maar allez soms is het ook gewoon goed zo inderdaad.

 3. Michael Minneboo schreef:

  Op zichzelf is dat een interessante vraag: waar hoef je niet over te bloggen? Of: waarover wil je wel bloggen? Het is een vraag die ik mezelf geregeld stel, als ik weer eens nadenk over de koers die ik met mijn blog wil varen. Het antwoord verandert dus ook van tijd tot tijd.

 4. Danielle Jansen schreef:

  Dat klinkt als een mooie aanrader: wat een prachtige omgeving.

 5. Daniëlle schreef:

  Ik heb die vrouw van je al eens gevraagd naar een carrière switch, online reis agent lijkt me wel iets. Ik huur haar graag in 🙂

 6. @Michael: heb zelf nog steeds het uitgangspunt dat bijna alles kan, alleen wel met respect voor de privacy van derden. En een paar persoonlijke verhalen die misschien toch net iets te persoonlijk zijn. Maar ooit…wie weet 🙂

  @Danielle: en dat is het!

  @Daan: Daar hadden we het deze vakantie nog over inderdaad. Ze stopt er best veel tijd in, maar ze vindt het heerlijk om te doen. Ik heb er alle vertrouwen in ook 🙂

 7. Festina Lente schreef:

  En dan ben je Delphi nog vergeten te noemen, Odysseus!

  BTW: snap je nu waarom ik ooit klassieke talen ben gaan studeren? Zulke rijkdommen, in Griekenland (en Italië)….en dat weer…en die zee….te lang niet geweest!

 8. Haha, sorry Festina. Maar snap het zeker! Maak in gedachten ook weer aanstalten om de mythologie weer eens op te rakelen. Veel is weggezakt… en toch de bakermat van, uhm, een hoop 🙂

 9. Michael Minneboo schreef:

  Grappig, ik kwam gisteravond thuis van een 9-daagse vakantie in Schotland. Na het lezen van deze blogpost had ik mezelf voorgenomen om onderweg niet na te gaan denken over blogposts en dat soort dingen. Wel veel videomateriaal gedraaid maar daar ga ik geen reisverslag van maken zoals ik dat in jaren ervoor altijd deed. Wel voorgenomen om de vakantie nog een weekje langer te maken: dus nog lekker een weekje geen sociale media en vooral mijn email niet checken. Al is zo'n voornemen thuis moelijker vol te houden dan wanneer je zonder smartphone onderweg bent.

 10. En is het gelukt om je je aan het voornemen te houden, Michael?

Reageer