clear

zoeken

search

Sir Mix A Lot en The Seattle Symphony doen de billen trillen

29 juni 2014

Ik vergeet nooit die uitzending van de VPRO in 1995, waarin Gorefest (da bin die bruljoengers uut Hoes) het nummer Goddess in Black uitvoerde samen met het Metropool Orkest. Dat was, juist vanwege de onverwachte -en misschien wel absurde- combinatie, heerlijk om naar te kijken en te luisteren. De commentaren van de orkestleden deden me schateren. “Absoluut terreur” en, de man met de banaan: “hij zingt het naar mijn hart hoor, of zingen? Ja, zingen. Of hoe noem je zoiets eigenlijk?”

Ik dacht lang dat het bewuste optreden een soort overtreffende trap was. Later mixjes, zoals die van Sepultura met Pavarotti waren variaties op een thema. Maar nu ik bovenstaande registratie zie twijfel ik toch. We zien de geweldige rapper Sir Mix A Lot die zijn hit Baby Got Back uitvoert met The Seattle Symphony…en een paar dozijn overwegend blanke dames met flinke achterwerken. Die laatste toevoeging is tamelijk relevant, omdat die batterijen het thema van de song zijn. Sla de teksten er maar eens op na. Zou ruig als Gorefest is het uiteraard niet, maar minstens zo absurd toch zeker. Zit je daar met je viool lekker mee te neurie├źn:

Deep in the jeans she’s wearing
I’m hooked and I can’t stop staring

@

Reageer