clear

zoeken

search

Serie Jeroen de Boer: Bibliotheekwerk in transitie

23 februari 2014

De serie bijdragen ‘Bibliotheekwerk in transitie’, afgelopen week op het blog van Jeroen de Boer, verdient het om gelezen te worden. In 9 stappen neemt Jeroen ons mee langs een aantal door Rob geschetste ontwikkelingen/vraagstukken rondom het bibliotheekwerk. Het zijn interessante constateringen en nuttige suggesties. Doe er je voordeel mee!

Uit de inleiding:
“Rob Bruijnzeels en ikzelf waren gisteren te gast bij Bibliotheek Groningen. De reden daarvoor was ons licht te laten schijnen over de functie van de bibliotheek in het momenteel in aanbouw zijnde Groninger Forum. Dit complex gaat ruimte bieden aan verschillende organisaties, waaronder, naast de bibliotheek, bijvoorbeeld ook een filmhuis en een debatcentrum.
We waren beide gevraagd, voorafgaand aan het gesprek met directie en een aantal medewerkers, ieder een korte presentatie te geven. Rob gebruikte in de zijne onder andere de slide die je hieronder ziet. Omdat ik de observaties erg prikkelend vind wil ik de komende dagen het rijtje afgaan. Op basis van hoe ik er tegenaan kijk en indien mogelijk het liefst gerelateerd aan mijn eigen ervaringen werk ik ze één voor één uit.”

De serie:

Deel 9 volgt vandaag.

@

Afbeelding: A two-level garden library like no other 

Reageer