clear

zoeken

search

Gezocht: nieuws uit de informatie-, cultuur- en erfgoedsector

07 januari 2014

Sinds 1 januari mag ik het proberen als nieuwsredacteur bij InformatieProfessional. Dat vind ik best nog een uitdaging. Ik heb weliswaar al jaren ervaring met het vullen van websites, met bloggen en met het schrijven van artikelen, maar een nieuwsrubriek bijhouden voor een vakblad is toch weer net een beetje anders. Dat we de eerste tien dagen van de proefperiode net ‘op retraite‘ zijn in Frankrijk maakt de uitdaging nog iets groter. Het huisje waarin we vertoeven is weliswaar van alle gemakken voorzien, dus ook van WiFi, maar zo snel als thuis is de verbinding uiteraard niet en bovendien: het is toch ook vakantie.

Door die vakantie heb ik nu alle tijd om de feeds die ik volg op het gemakje te lezen. Dat voelt prettig als vanouds maar ik realiseer me opeens wel dat mijn informatieconsumptie is veranderd. Ik volg andere bronnen dan voorheen. Ik houd het nieuws over bibliotheken en archieven nog vrij goed bij, maar over bijvoorbeeld musea, open source en zoeksystemen lees ik tegenwoordig minder, veel minder. Daar zijn regionaal nieuws en andere (persoonlijke) online activiteiten voor in de plaats gekomen.

Nu ik voor IP naar eigen inzicht mag schrijven over nieuws uit zowel de informatie-, cultuur- en erfgoedsector besef ik opeens ook weer dat ik in de loop van de jaren bijna alle abonnementen op nieuwsbrieven en persberichten heb opgezegd. Dat was een van de filters die mijn mailboxen nodig had. Daar heb ik beslist geen spijt van, maar iets zegt me dat ik daardoor ook relevant nieuws mis.

Vandaar mijn oproep: heb jij iets interessants te melden over het museum, het archief of de bibliotheek waar je werkt? Of heb jij nog niet eerder gepubliceerd nieuws over/uit de informatiesector? Laat het me dan weten via emijnsbergen [at] gmail.com of via een berichtje op Twitter ofzo. Het is niet gezegd dat ik er ook daadwerkelijk iets mee kan of wil doen, maar je kunt maar op de hoogte zijn, nietwaar? Er gebeuren genoeg mooie dingen toch? Dat kun je maar gedeeld hebben.

Je bent bij voorbaat bedankt!

@

Reageer