clear

zoeken

search

M.I. Webwerk 2014: Nieuwsredacteur bij InformatieProfessional

12 december 2013

Ik weet het nog goed, die eerste keer dat Ronald de Nijs van InformatieProfessional me benaderde met de vraag of ik een artikel wilde schrijven voor het vakblad. Dat was in de zomer van 2007. Aanleiding was een blogpost over een vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, in de virtuele wereld Second Life. Waarom ik daar toen maar wat graag op inging legde ik afgelopen maandag al min of meer uit. Dat ik niets betaald kreeg voor het artikel vond ik helemaal niet erg, zeker niet toen ik zag dat de redactie er een coverartikel van had gemaakt. Het bewuste nummer liet ik, quasi-nonchalant, wekenlang op de hoek van mijn bureau slingeren. Ik was zo trots als een pauw.

Sindsdien schreef ik vaker voor IP. Over gaming en congressen (ja heus, die bezocht ik ooit) en over Amazon en vrije informatieprofessionals. Zo nu en dan leverde ik ook boekrecensies aan. Sinds het voorjaar verzorg ik de rubriek ‘IPLingo‘. Het bleef altijd onbezoldigd werk, maar ik deed en doe het graag. IP is een mooi blad en de verstandhouding met Ronald was altijd prima. Waarom zou je het dan niet doen?

Vorige week belde Ronald. Het gesprek ging niet, zoals ik verwacht had, over de rubriek, maar over het afscheid van Marie-José Klaver als nieuwsredacteur. Naar ik begreep gaat zij zich meer toeleggen op het onderwijs, waar ze twee jaar geleden pas instapte (daar schreef ik toen ook over, in De wending van Marie-José: doen wat je voelt dat je moet doen). Nadat we besproken hadden hoe mooi dat voor haar is, en hoe jammer voor IP, vroeg Ronald of ik wellicht in haar voetsporen zou willen treden, in ieder geval voor het eerste kwartaal van 2014. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Een betaalde opdracht voor IP, die op afstand kan worden uitgevoerd en ook nog eens binnen mijn vak- en interessegebied? That’s an offer you can’t refuse, my friend!

Vandaag liet Ronald weten dat de redactie ook akkoord is met deze proef. Cool! Ik begin in januari. De (korte) nieuwsberichten zijn vooral bestemd voor de website, maar in het blad zelf blijft er ook enige ruimte voor gereserveerd. Eind maart bekijken we of we samen verder kunnen, mogen en willen gaan. Dat is echter voor later zorg. Voor nu geldt dat er opnieuw een mooie nieuwe uitdaging voor me ligt. Ik heb er zin in!

@

8 Reacties

 1. Pierre schreef:

  Gefeliciteerd! Mooie uitdaging.

 2. Super zeg! Proficiat! Veel succes

 3. Hartstkke mooi, Edwin. IP is een prachtig vakblad! Gefeliciteerd

 4. Michel schreef:

  Beste Edwin,
  gefeliciteerd.

 5. Wim Keizer schreef:

  Mooi, Edwin, gefeliciteerd

 6. JoG schreef:

  Gefeliciteerd Ed. Leuk !

 7. Jullie ook bedankt 🙂

Reageer