clear

zoeken

search

Klassiekers deel 204: Beat Street Breakdown

10 december 2013

Dat het eigenlijk een hele slechte film was kon ons niet zo veel schelen; we wilden Beat Street vooral graag zien vanwege de beelden van een subcultuur die in Nederland nog niet echt was doorgedrongen…en omdat we wel een tegengeluid konden gebruiken voor types als Lionel Richie, die in 1984 de hitlijsten domineerde. Na Fame en Ghostbusters konden we bovendien wel een stootje hebben, op het gebied van matige films.

Bij het zien van de beelden bij de soundtrack van Beat Street is ‘gedateerd’ het eerste woord dat bij je opkomt. En toch: je rapt nog steeds een paar zinnetjes mee en je glimlacht omdat je nog steeds voelt waarom het toen allemaal zo spannend was, omdat je je herinnert dat zelfs de bijbehorende boeken nog hebbedingen van de bovenste plank waren.

Beat Street, the king of the beat
You see him rockin that beat from across the street
And huh-huh, Beat Street is a lesson, too
Because ah, you can’t let the streets beat you
Uh!

Gerelateerd:
Tagging, maar dan zoals vroegâh
Leestip: Banksy Wall and Piece
Klassiekers deel 12: The Message

Reageer