clear

zoeken

search

Het krankzinnige defensiebudget van de Verenigde Staten

15 december 2013

Schrikbarend. Dat is het eerste woord dat bij me opkomt bij het artikel ‘Can’t touch this‘, op Mother Jones. Je wéét dat de VS bakken met geld uitgeven aan defensie, maar als je alle kostenposten zo netjes geordend en visueel krijgt aangereikt als in dit artikel, dan val je alsnog van je stoel. Een paar feiten:

  • The Pentagon employs 3 million people, 800,000 more than Walmart.
  • The Pentagon’s 2012 budget was 47 percent bigger than Walmart’s.
  • Serving 9.6 million people, the Pentagon and Veterans Administration together constitute the nation’s largest healthcare provider.
  • 70 percent of the value of the federal government’s $1.8 trillion in property, land, and equipment belongs to the Pentagon.
  • Los Angeles could fit into the land managed by the Pentagon 93 times. The Army uses more than twice as much building space as all the offices in New York City.
  • The Pentagon holds more than 80 percent of the federal government’s inventories, including $6.8 billion of excess, obsolete, or unserviceable stuff.
  • The Pentagon operates more than more than 170 golf courses worldwide.

Krankzinnig. Ik ga nog maar eens een plaatje van MDC draaien geloof ik.

Gerelateerd:
Voor 8,7 miljard dollar aan bonnetjes kwijt
Het gevangenis-industriële complex in Amerika
Het nieuwe, grote en dure datacenter van de NSA
Prinsjesdag 2006: waar geeft de overheid het geld aan uit?

@

2 Reacties

  1. Peter de Kock schreef:

    Deze grote sommen geld zijn naar mijn idee een afspiegeling van de hoeveelheid angst die op deze planeet heerst en de macht die wordt ingezet om deze angst maar niet onder ogen te hoeven zien. Wat kunnen we eraan doen? De angst in onszelf onder ogen zien. Zul je zien dat die krankzinnige bedragen ook omlaag gaan.

  2. Wil ik graag geloven Peter, maar ik zie het nog niet snel gebeuren op dat niveau. Maar het was van de tegenbeweging van Timothy Leary ooit een deel van de basis voor het idee om LSD door het drinkwater van de leiders te draaien. Haha, toen had je de poppen ook mooi aan het dansen…

Reageer