clear

zoeken

search

Gamenostalgie: spelen op de Atari 2600 bij Internet Archive

31 december 2013

Wat zijn het toch een helden, daar bij Internet Archive. Het collectief heeft onlangs een ‘Console Living Room’ gelanceerd, een site waar je -in je browser- games kunt spelen van oude gameconsoles, zoals de Atari 2600, de Magnavox Odyssey en de Astrocade.

Hoewel ik als brugklasser nog niet veel verder kwam dan af en toe spelen op die Atari of op de Commodore VIC-20 van twee klasgenootjes, en op de Videopac G7000 van Philips, bij Vroom en Dreesmann, is deze virtuele woonkamer een feest van herkenning voor me.

Fijne constatering, 30 jaar na dato: ik blink nog steeds niet uit, in spelletjes als Pitfall en Pole Position. Dan deed ik het in Gunfighter toch altijd een stuk beter 🙂

Op het blog van Internet Archive kun je meer lezen over dit project.

@

4 Reacties

  1. Ingmar Koch schreef:

    Ik begreep van Jason Scott dat de truc bij Pitfall is om naar links te lopen ipv naar rechts 😉

  2. Haha, dat zal ik ook eens proberen 🙂

  3. Dank voor de tip Robert!

Reageer