clear

zoeken

search

Barcodes: een wekelijkse rubriek in de PZC over de horeca van Walcheren

09 december 2013

In september kondigde ik aan dat Rob en ik vanaf november wekelijks, om en om, een rubriek in de PZC zouden gaan verzorgen, over de actualiteit en geschiedenis van de Middelburgse horeca. Het liep een klein beetje anders. De lancering van de rubriek werd een maand uitgesteld, waardoor het kon gebeuren dat we besloten het iets breder te trekken en de horeca van het hele eiland Walcheren als onderwerp te nemen. Veere Dronk is inmiddels ook gelanceerd, tenslotte.

Afgelopen vrijdag was het zover. Het eerste stuk werd geplaatst en opgeluisterd met een introductie-interview. Laat ik daar niet stoer over doen: ik was gewoon trots toen ik de krant opensloeg. Ik vind het nog altijd bijzonder als ik aan het woord of in beeld kom in ‘de oude media’, of dat nu in een krant is of in een regionaal radioprogramma. Als je het dan ook nog deels zelf mag schrijven wordt het helemaal mooi. Misschien zijn het wel de vruchten van acht jaar bloggen en andere digitale uitingen, wie zal het zeggen? Feit is dat de proef van start is gegaan. Feit is ook dat ik dat een mooie ontwikkeling vind. Rob trouwens ook.

Hoe (en of) ik dit nog eens op mijn CV moet vermelden weet ik nog niet. Nadia zei dat ik het wel op ‘columnist’ kan houden, maar ik twijfel nog steeds of die aanduiding de lading wel dekt. Misschien alleen als we er veel eigen mening in verweven? Of moet ik het algemener zien? Rubricist of rubricus is tenslotte ook geen bestaande benaming.

Maar wat geeft het ook? Er is weer iets nieuws op mijn pad gekomen, iets dat ik een paar jaar geleden nog niet voor mogelijk had gehouden bovendien. Dat is leuk én verfrissend. En wat nu als de proef niet bevalt en niet wordt voortgezet? Dan hebben we (zowel wij als de PZC) het in ieder geval een kans gegeven. Er valt meer te winnen dan te verliezen in dezen, lijkt me.

De bijdragen verschijnen een week na publicatie in de krant op de pagina Barcodes op Middelburg Dronk.

@

Afbeelding: PZC 6 december 2013, met een foto van Ruben Oreel.

14 Reacties

 1. Festina Lente schreef:

  Publicist? Leuke ontwikkeling (en stuk) in elk geval!

 2. Dat is een hele gangbare inderdaad, maar die is dan weer zo breed, voor mijn gevoel. Na ja. Jij bedankt voor je reactie in ieder geval 🙂

 3. Ingmar Koch schreef:

  Mooi hoor.
  Ik begrijp dat de hoody jullie bedrijfskleding is? 😉

 4. Haha, bij Rob is dat toeval. Die is meer van de blousen en jasjes. Maar het is wel een mooie vorm van sluikreclame, voor een hutje om de hoek 🙂

 5. Bob Pingen schreef:

  Scribent bij het provinciale Sufferdje. Moeten we dus wéér een abonnement nemen.

 6. Haha Bob. Dat voelt een beetje als bingo 🙂 Scribent is ook een mooi woord wel!

 7. Daniëlle schreef:

  Mooi hoor. En ook altijd leuk om aan de ouwelui te laten zien 🙂

 8. Goed punt Daan, want erg veel krijgen die niet mee, van mijn online activiteiten 🙂

 9. Michael Minneboo schreef:

  Leuk, Edwin! Klinkt als een aanwinst voor de krant.

 10. Chido Houbraken schreef:

  Gefeliciteerd, Edwin! Mooie activiteit.

  Ik zou het op publicist/recensent houden. Kan je alle kanten mee op. En misschien nog eens samen met Nadia een "undercover zuipen" serie of zo.
  (Undercover wordt dan wel buiten Walcheren, ben ik bang ;-))

 11. Dank je Chido. Dat undercover zuipen lijkt me ook wel wat. Zonnebril op en je weet alles 🙂

 12. Boesje schreef:

  En zo sta je als ouwe rups ook weer eens een keertje achter de bar.

 13. Het had wel iets vertrouwds Tommie 🙂

Reageer