clear

zoeken

search

Merkwaardige kunst deel 99: de actiefiguurtjes van Jheronimus Bosch

03 november 2013

Naar het werk van Jheronimus Bosch kun je blijven kijken. Gluur maar eens een paar minuten naar de Tuin der lusten: hoeveel bizarre creaturen tel je dan wel niet? De schoonheid van al die wezens blijkt nog eens extra goed als die uit het schilderij worden gelicht, in de vorm van sculpturen. precies hetgeen men bij Lenin Imports doet. Ik vind het prachtig. Van prullen in huis knap je meestal niet op, maar dit is andere koek. Je zou zo een apart kamertje inrichten, voor dit mysterie.

Attendering en meer moois op Dangerous Minds.

@

4 Reacties

 1. Christian schreef:

  Waar 'Lenin Imports' het vandaan heeft, dat weet ik niet. Maar die figuurtjes bestaan al jaren en kun je zo in een aantal winkels kopen. Zie de website van Parastone voor details en verkoopadressen (waar je de figuren ook per schilderij gerangschikt ziet).

  Een tijd terug heb ik erover geblogd, toen ik een kok cadeau kreeg.

  In Den Bosch kom je ze natuurlijk ook op vele plekken op groot formaat tegen…

 2. Ha Christian, soms heeft het wel wat, die onwetendheid, dan ontdek je nog eens dingen die al laaaang bekend zijn ๐Ÿ™‚ Maar zonder dollen: dank voor de aanvullingen. Heb het toen gemist denk ik maar vind het wel prachtig allemaal.

 3. Christian schreef:

  Och, toen ik ze 'ontdekte' waren ze er ook al heel erg lang hoor… Misschien worden we gewoon oud ๐Ÿ˜‰

 4. haha, dat zal het wel zijn ja ๐Ÿ™‚

Reageer