clear

zoeken

search

Brown Moses: van gamer tot journalist

20 november 2013

Brown Moses was al vaak in het nieuws, ook in het Nederlandse, maar ik las gisteren pas over hem, in het artikel The rise of Brown Moses: How an unemployed British man has become a poster boy for citizen journalism.

Het verhaal over deze man (Eliot Higgins) spreekt tot mijn verbeelding. Aanvankelijk stak hij een groot deel van zijn tijd en energie in videogames, maar op zeker moment raakte hij geïnteresseerd in het geweld in het Midden-Oosten, waarna hij op natuurlijke wijze zijn focus verlegde naar de wereld van weblogs. De analyse van wapens die in Syrië worden gebruikt (en die verschijnen in video’s en op foto’s) werd zijn specialiteit. Hij werd in korte tijd een autoriteit. Omdat hij zich toelegde. Omdat hij kennis deelde. Omdat hij nieuwe media goed gebruikte. Om hij volhield.

Aanbevolen leesvoer, wat mij betreft. Uiteraard met op de achtergrond een deuntje Zappa.

Gerelateerd:
De cultus van de amateur (nog een keer)
De impact van weblogs en andere media: het tempo van de ommekeer
Doorzettingsvermogen: World of Warcraft

@

Reageer