clear

zoeken

search

Heinde & Vers

02 oktober 2013

heinde* alleen nog in de uitdrukking van heinde en verre [van alle kanten] {hende, gehende, geheinde [nabij] 1440} van hand, vgl. middelnederlands gehenden [ter hand stellen].
-P.A.F. van Veen en N. van der Sijs (1997), Van Dale Etymologisch woordenboek

Jazeker, het hoge woord is eruit! Wij van de Samenscholing (heus, die echte website komt er ooit ook nog eens) kenden de naam al een paar maanden, en de initiatiefnemers van het project uiteraard ook, maar pas gisteravond werden alle betrokkenen en belangstellenden officieel geïnformeerd over de naam, het beeldmerk en de eerste concepten van de versmarkt, die in mei 2014 wordt geopend in de huidige Geerepassage in Middelburg.

Heinde & Vers is de naam. Ik hoorde die naam voor het eerst toen ik op vakantie was en je het mag het best van me weten: ik moest er even op kauwen. Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe mooier ik ‘m begon te vinden. Heinde & Vers. Dat blijft hangen. Het dekt de lading.

Nu de naam is vrijgegeven kan ik ook echt aan de slag. Nog lang niet alles rondom het project is uitgekristalliseerd, integendeel, maar de contouren worden steeds duidelijker en de kans is groot dat ik vanaf nu genoeg te vertellen zal hebben. Over de initiatiefnemers en de ondernemers die zich aansluiten bij het collectief, over de ontwikkelingen rondom de architectuur en de verbouwing, over de omgeving en de bewoners, over het concept en de producten die straks verkocht zullen gaan worden, over Middelburg…kortom: waarover eigenlijk niet? Pas over een paar weken zal ik de verhalen kunnen delen via de projectsite, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet alvast kan beginnen op Facebook en Twitter. Daar ben ik vandaag dan ook meteen aan begonnen.

Het wordt mooi hoor, dit. Een project is natuurlijk nooit zonder haken en ogen, maar mogelijkheden zijn er nog veel meer. We nodigen je bij dezen uit om genoemde accounts te volgen, of het nu is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, of om mee te denken en te praten. Ook dat laatste stellen we namelijk zeer op prijs. Het is maar dat je het weet!

Gerelateerd:
Een nieuwe versmarkt in Middelburg

@

Op de foto (gemaakt door Janne Wolterbeek) Bart Leijnse van de Groentehal Middelburg en slager Paul Wijffels met zijn vrouw Jeanette, op de verkleinde afbeelding een geschetste dwarsdoorsnede van Heinde & Vers, gemaakt door Herwig Minnen.

7 Reacties

 1. Peter de Kock schreef:

  Gefeliciteerd Edwin. Ik zag je zojuist met deze naam op Twitter opduiken. Een mooi voorbeeld dit project voor veel andere bedrijven en organisaties. Veel plezier en succes gewenst.

 2. Dank je wel Peter! Je zal er trouwens nog verbaasd van staan hoe JIJ me hebt geinspireerd met je verhaal over het betrekken van bewoners bij zo'n project. Ik heb het al links en rechts aangekaart en we gaan er zeker iets moois mee doet. Mail ik je nog wel over tzt!

 3. Peter de Kock schreef:

  @Edwin: Wow. En het wordt nog mooier want dan wordt jullie project weer een voorbeeld waarmee ik hier de gemeente kan laten zien hoe zoiets kan werken.

 4. Zou prachtig zijn als het die functie ook nog vervult!

 5. Peter de Kock schreef:

  @Edwin: misschien kan ik als het project wat verder is gevorderd eens met een aantal betrokkenen komen spreken voor een blog. Heb jij een idee wanneer zoiets zou kunnen? Wil ik jou ook graag spreken natuurlijk.

 6. Daar houden we wel contact over Peter! Kan ik nu nog niet helemaal inschatten.

 7. Peter de Kock schreef:

  Is prima Edwin, ik volg de ontwikkelingen natuurlijk via social media. Maak er iets moois van met z'n allen.

Reageer