clear

zoeken

search

Voorgoed vertrokken: een Meet & Greet met Middelburg Dronk tijdens de Dag van het Zeeuws Archief

28 september 2013

Op zaterdag 2 november is de jaarlijkse Dag van het Zeeuws Archief. Het rijk gevulde programma is getiteld Voorgoed vertrokken en gaat over de Zeeuwse rol in de driehoekshandel tussen Zeeland, West-Afrika en West-Indië.

Nu is het programma, met o.a. een lezing van Kader Abdolah, een workshop Zeeuwen Gezocht en rondleidingen door de depots, natuurlijk per definitie interessant, maar extra leuk om te vermelden is dat Middelburg Dronk ook meedoet aan deze dag. Wij zitten die dag in het Archiefcafé voor een ‘Meet & Greet’: iedereen die dat wil kan kennis met ons maken, én met het werk dat we tot nu toe hebben verricht.

Misschien vraag je je af hoe we hier toe gekomen zijn. Welnu: we hebben al langer de wens om ook in contact te komen met mensen die veel weten van de geschiedenis van Middelburg in het algemeen, en van de geschiedenis van de Middelburgse horeca in het bijzonder, maar die tegelijktertijd niet (zo) actief zijn op internet of zich (nog) wagen aan cafébezoek. Juist die mensen zouden we graag eens interviewen, zeker als ze al iets ouder zijn. Het zou tenslotte zonde zijn als de waardevolle informatie die nu nog in de hoofden van mensen zit niet tijdig wordt vastgelegd.

Dat het Zeeuws Archief ons de gelegenheid biedt voor deze Meet & Greet hebben we te danken aan de bemiddeling van Hanneke van Aalst en Anneke van Waarden-Koets. Met hen sprak ik eerder dit jaar over mogelijke vormen van samenwerking (we maken al langer vaak en graag gebruik van de diensten van het Archief) en deelname aan de open dag was de eerste concrete activiteit die uit de koker rolde. Een mooie kans, vinden wij.

Kom je ook, op 2 november? Tot dan!

Gerelateerd:
Hulde: Zeeuws Archief maakt foto’s Beeldbank weer watermerkvrij
23 dingen bij het Zeeuws Archief en het geheim van de timmerfabriek in Vlissingen
De bronnen die we gebruiken voor Middelburg Dronk

@

Het programma van ‘Voorgoed vertrokken’ is ook te vinden op SlideShare.

Reageer