clear

zoeken

search

Twitterzoekmachine Topsy indexeert tweets vanaf 2006

04 september 2013

Dat we sinds begin van dit jaar ons complete Twitterarchief kunnen downloaden is prettig, maar voor mij geldt dat ik daar in de dagelijkse praktijk nooit iets mee doe. Ik weet dat je allerlei trucjes kunt uithalen met dat archief, maar ik vind dat veel te omslachtig. Ik heb het archief alleen maar gedownload voor het geval ik het een keer nodig heb. Je weet maar nooit, tenslotte.

Met Twitterzoekmachine Topsy werk ik wél vaak. Topsy zoekt veel fijner dan Twitter zelf en biedt bovendien uitgebreidere filtermogelijkheden voor zoekresultaten. Daar komt bij dat je sinds enige tijd ook het voorkomen van verschillende trefwoorden kunt vergelijken en, ook niet onbelangrijk, dat de mobiele versie (geen app) ook uitstekend werkt.

Vandaag kondigde team Topsy aan dat de index van de zoekmachine voortaan alle tweets van nu tot maart 2006 omvat. Dat maakt het alleen nog maar mooier. In een handomdraai zoeken naar nieuwskoppen uit 2007, zoals in het screenshot hierboven, of even checken wat iemand (of jij zelf) in een bepaalde periode twitterde.

Dat laatste doe je door te zoeken op from:@dieofgene en vervolgens bij ‘specific range’ op het kalendertje te klikken en dan de begin- en einddatum in te vullen. Als je daarbij snel van het ene naar het andere jaar wilt navigeren moet je op bovenin op maand en jaar klikken. Dat scheelt je al gauw een klikje of veertig.

Gerelateerd:
Topsy: een zoekmachine met meerwaarde…of toch niet? (2009)
Trefwoorden in tweets vergelijken met Topsy Analytics (2011)
Als twittermentions je niet meer bereiken…

2 Reacties

  1. Mark schreef:

    Als je het doet zoals beschreven werkt het voor geen meter, ook niet met datums aanpassen. Of ik zie alles, of niks en willekeurig door elkaar.

  2. @Mark het lijkt inderdaad nog wat wispelturig te zijn. Eerst kreeg ik wel alles van mezelf te zien, nu maar een deel. Op jouw naam alleen recente, maar dan vanaf een maand geleden. Mogelijk is het systeem wat van slag door een piek in de belangstelling na de aankondiging. Zal het later nog eens bekijken.

Reageer