clear

zoeken

search

Het eiland Hashima door een duistere lens van Street View

01 augustus 2013

Leegstand lijkt het thema van vandaag te zijn. Ik ben eindelijk toegekomen aan het bekijken van een project van het team van Google Street View: het visueel in kaart brengen van het verlaten Japanse eilandje Hashima. NRC wijdde daar een maand geleden een artikel aan. Dat is smullen geblazen, voor de liefhebbers van verval en ander afbrokkelzaken.

Nog mooier is dat je het uitgestorven gebied, dat het decor vormde voor de film Skyfall, inmiddels ook kunt bekijken via een website die het geheel nog duisterder maakt, Hashima Island: a forgotten world. Cool.

Of hoe je van iets lelijks toch nog iets heel moois kunt maken.

Gerelateerd:
Detroit, stad in verval
Spooksteden: China bouwt maar alles staat leeg
Dead Malls: de vreemde schoonheid van verlaten winkelcentra

@

Reageer