clear

zoeken

search

Boekentip: Het einde van ebooks

01 juli 2013

De PZC bestempelde me een paar jaar geleden als ‘een heuse internetgoeroe‘. Toen ik dat las was ik weliswaar zo trots als een pauw maar ik wist ook: die aanduiding zou me nog de nodige verdedigminuten gaan kosten. Dat bleek geen misvatting. Een dag later zag ik het artikel geniet aan de wand van het stamcafé terug. Het woord ‘internet’ was toen al vervangen door ‘whisky’. Dan weet je wat je te doen staat, als pauw.

Nu ben ik weer trots. Ik heb een bijdrage mogen leveren aan het boek Het einde van ebooks, dat vandaag werd uitgegeven ter ere van het 30-jarig bestaan van uitgeverij Eburon. Ik vind het buitengewoon stoer dat Wiebe de Jager mij vroeg een bijdrage te leveren aan deze jubileumuitgave, en mezelf terug te zien in een lijst met twintig klinkende namen. Maar van die aanduiding ‘visionair’ ga ik dan toch weer een beetje grijnshinniken. Ik vind dat te veel eer. Ik lees en schrijf graag over de toekomst van boeken, bibliotheken en cultureel erfgoed, maar al m’n ideeën daarover zijn gebaseerd op die van anderen. Maar wie weet, misschien werkt dat altijd wel zo.

Feit is dat ik trots ben. Feit is ook dat ik het boek iedereen -uiteraard- van harte aanbeveel, ook al heb ik het zelf nog niet gelezen. Ik krijg binnenkort een paar exemplaren.

Het boek is voor 7,50 euro verkrijgbaar in de digitale versie, voor 15,00 euro als Hardcover. Grijp je kans, zou ik willen zeggen, en lees wat mensen als Eppo van Nispen, Lulu Wang en Gonny van der Zwaag te vertellen hebben over dat wat er wellicht ooit -of nooit meer- komen zal.

@

Reageer