clear

zoeken

search

Blij worden van Blokje bij Blokje in Vlissingen

03 juli 2013

Vanmiddag, na een overleg in Bibliotheek Vlissingen, liep ik met makker Marco nog even binnen bij de nieuwe buren van de bibliotheek: Stichting Blokje bij Blokje, een ruimte waar kinderen (en andere mensen) zich helemaal kunnen uitleven met en op alles wat met LEGO heeft te maken. Wat een geweldig concept is dat! Toen ik zag hoeveel kinderen er op dit willekeurige moment in de weer waren werd ik gewoon helemaal blij.

Marco stelde me voor aan voorzitter Leo -nomen est omen- Blok, die me in een tien minuten uitlegde dat deze stichting volledig draait op vrijwilligers en wat dat betreft nog in alle opzichten staat te popelen om samen te werken of gesponsord te worden. Dan zie ik meteen allerlei mogelijkheden voor me. Mogelijkheden in relatie tot een Zeeuws Fablab, bijvoorbeeld.

Net voor de vakantie bracht ik met de jongens van Fablab Goes en met Elsemarie Valstar (mijn opvolgster bij Bibliotheek Oosterschelde) een bezoekje aan Fablab Bergen op Zoom. Het was geweldig om te zien wat je mensen allemaal kunt bieden met relatief weinig middelen. Met twee 3D-printers, een lasersnijder, een stickerprinter en nog zo wat van die dingen kun je al zo veel doen voor het publiek: het is buitengewoon. Alleen al om die reden vind ik dat dit thema niet eens meer discussie behoeft. Dat hebben we nu wel genoeg gedaan. Dit zijn gewoon kansen om in te koppen.

En wat koppen betreft: houd ook de mooie dingen die in Friesland gebeuren in de smiezen. Dat is toch super? De creƫrende mens faciliteren: bibliotheken kunnen daar een grote rol in vervullen, heus. Zeker met prachtige organisaties als Blokje bij Blokje in buurt!

Meer over Blokje bij Blokje:

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Hoi, ik doe al 20 jaar deeltjesfysica als hobby en sinds drie jaar via mijn blog ''biopsychica'' (biologie psychologisch fysica, en ben daar uniek mee ter wereld). Ben vrijwilliger te Stichting blokje bij blokje maar superstrak 3D-printen zoals een bijna spiegelend oppervlak van een Legoblokje bestaat niet en lijkt kinderen te weinig onderscheidend mijne inziens..

  2. Hoi, ik heb te weinig verstand van de techniek op zich om daar echt iets over te kunnen zeggen, maar het hoeft toch niet per se te gaan over het printen van blokjes? Ik doelde vooral op aanknopingspunten als het gaat om dingen die worden gemaakt door mensen zelf. Al zie ik toch ook wel geinige dingen in relatie tot 3D Printen en LEGO, zoals op //3dwebzine.com/amazing-use-of-3d-printing-lego-onto-a-rock. Bedankt voor je reactie hoe dan ook!

Reageer