clear

zoeken

search

Steun Euromania, de nieuwe documentaire van Peter Vlemmix

14 juni 2013

 
Euromania from CineCrowd on Vimeo.

M’n bijdrage Panopticon: de docu over jouw privacy, van november vorig jaar, was maker Peter Vlemmix niet ontgaan. Deze week mailde hij het volgende:

Een tijdje terug schreef je een mooi stukje over Panopticon. (een film die deze week actueler is dan ooit.)De gratis beschikbaar gestelde online docu is inmiddels meer dan 120.000 keer bekeken. Nu ga ik me richten op een ander boven-ons-gesteld instituut: de Europese Unie.

Euromania gaat op onderzoek naar de toenemende macht van de Europese Unie. Aan wat voor instituut draagt Nederland al jaren bevoegdheden over? En waarom?  Essentiele zaken als financien, pensioenrichtlijnen, energie en sociaal beleid komen uit Brussel. Brussel belooft vrede, democratie en veiligheid, maar maakt het dat waar? Daar moet een docu over komen, daar gaat een docu over komen als de campagne slaagt: Euromania.

Het is wederom interessante materie, waar Vlemmix zich op wil gaan storten. Als jij dat ook vindt kun je het project steunen via Cinecrowd. Het is goed om te zien dat de filmmaker het beoogde bedrag van 10.000 euro nu al ruimschoots heeft weten in te zamelen (de teller staat op bijna 16.000 euro), maar extra steun kan uiteraard geen kwaad. Hij zal nog een hele kluif hebben aan dat machtsbolwerk, stel ik me zo voor.

Gerelateerd:
Een leger van 170.000 bureaucraten
Europa om de hoek: inzicht in subsidies
De uitgaven van de Europese Commissie online
Mijn bewondering voor Neelie

@

Reageer