clear

zoeken

search

No shit, Sherlock: de NSA bespioneert ook burgers

08 juni 2013

Wat een interessant nieuws he, over dat die gelekte slides van het programma Prism van de National Security Agency (NSA)? De verontwaardiging is groot. “We worden afgeluisterd en bespioneerd!” “Inlichtingendiensten hebben toegang tot de servers van Google, Apple en Yahoo!” “Hoe is het in godsnaam mogelijk?”

De ophef is begrijpelijk. Mensen schrikken hiervan. Als iedereen zou weten wat er zich werkelijk achter de rookgordijnen afspeelt zou iedereen vermoedelijk nog harder schrikken. Dat alle grote jongens zich nu hoogstpersoonlijk haasten om de geruchten te ontkrachten vind ik eerder verdacht dan geruststellend. Larry Page ontkent. Zuckerberg ontkent. Obama ontkent en spreekt van een hype rondom spionageparanoia.

Nou, als zulke hoge heren het zeggen zal het wel niet waar zijn.

Vervolgens zeg ik alleen maar: geloof wat je denkt dat je kunt geloven, maar houd een slag om de arm. Je zou er zomaar eens goed naast kunnen zitten.
@

Reageer