clear

zoeken

search

Artikel: De voortgang van de NBC in zes vragen

06 juni 2013

Het boeiende gesprek met Johan en Sander, van Bibliotheek.nl, duurde bijna twee uur. Een artikel van meer dan 3000 woorden zou ook geen probleem zijn geweest. Om het overzicht te behouden leek het me echter beter om het te beperken tot de helft daarvan. Uit de inleiding:

Bibliotheek.nl werkt al geruime tijd aan de realisatie van een Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC) op basis van een Open Zoekplatform. Aanvankelijk zou de eerste versie eind 2012 worden opgeleverd, maar dat werd niet gehaald. Bibliotheekblad is benieuwd naar de stand van zaken en sprak via Skype met Sander van Kempen, manager Content, en Johan Stapel, informatiemanager van Stichting Bibliotheek.nl.

Het artikel is te vinden op de site van Bibliotheekblad  op Mijns Inziens.

@

Foto: Michael Underwood

Reageer