clear

zoeken

search

Het luidruchtige en grappige webwerk van Gary Vaynerchuk

16 mei 2013

Dat niet iedereen gecharmeerd is van Gary Vaynerchuk (die van ‘de ROI van je moeder‘) staat wel vast. Zelfs zijn vrienden bekritiseren zijn manier van werken soms. Die kritiek is begrijpelijk want Vaynerchuk is er een in de categorie luidruchtig. Soms is hij behoorlijk ‘over the top’ bovendien. Toch kan ik zijn publicaties en werk met vlagen wel waarderen. Zijn soms grove gedrag is namelijk onderdeel van zijn verhaal. Dat is hoe hij ‘zijn shit’ verkoopt. Hij komt gewoon weg met een onderschrift als About to rip their faces off, bij een foto van een zaal die hij gaat toespreken.

Vaynerchuk heeft ook humor. Zo vroeg hij gisteren op Twitter of iemand iets nodig had. Een voor hem onbekende lolbroek zei dat hij wel eieren kon gebruiken. Vaynerchuk vroeg zijn adres en verdomd: 1 uur later ging zijn deurbel. Je kunt dat beschouwen als een trucje maar ik vind het klasse. En humor.

Daar komt bij dat deze man ook gewoon al jaren keihard werkt. Hij schreeuwt dat net iets te hard van de daken misschien, maar uiteindelijk is dat het wat hem succes bracht. Dat vergeten veel mensen. Daarom kan het geen kwaad dat hij erop blijft hameren.

Als ondernemer is Vaynerchuk ook leerzaam. Kijk bijvoorbeeld eens naar het superieure simplisme van zijn website Vaynermedia. Die heeft eigenlijk maar één werkende link. Vraag me niet waarom, maar ik vind dat geweldig. Het klikken op die link vond ik ook interessant. Ik bekeek een paar van de vacatures die ik daar aantrof en dacht alleen maar: “Ja, zo doe je dat!” Een simpel formulier naast de tekst van de vacature, zodat je niet hoeft te klooien met mails of brieven. Prima. En dan gewoon even vragen hoe de kandidaat sociale media zou uitleggen aan opa of oma, in drie zinnen. En dan die functie-eisen van bijvoorbeeld een ‘Micro-Content Producer’, die zijn toch prachtig?

Who are you?
Creative, comforted by the numbers, and centered in an unwillingness to maintain the status quo.  We look for folks that are “good at the internet”.

Nou ja, kijk zelf maar eens.

@

3 Reacties

  1. Unknown schreef:

    Heb nog nooit van hem gehoord, maar humor heeft hij zeker…

  2. Sinds ik zijn video zag op Archief 2.0 (jaaaaaaren geleden) ben ik grote fan van Vaynerchuk 🙂
    //www.archief20.org/video/792394:Video:16791

  3. Een old skool fan als het ware 🙂

Reageer