clear

zoeken

search

CommaFeed, een interessante kloon van Google Reader

18 mei 2013

Over anderhalve maand houdt Google Reader op te bestaan. De grote vraag is wat ik straks als alternatief zal gaan gebruiken (ook voor Newsify, dat ik als verlengstuk van Reader intensief gebruik ik op m’n mobiel).

Tot vandaag zette ik mijn geld op Feedly, met het ouwe trouwe Netvibes als interessante runner-up, maar nu ik kennis heb gemaakt met CommaFeed slaat de twijfel toe. Commafeed is momenteel alleen in een webversie beschikbaar maar oogt inderdaad prettig sober en eenvoudig. De import van feeds uit Reader verliep razendsnel en probleemloos. De tool is ook nog eens open source, wat de kans op latere addertjes onder het gras een stuk kleiner maakt. Misschien kan Newsify een koppeling leggen naar deze nieuwkomer, dan ben ik overal vanaf.

Meer informatie op The Digital Reader.

Gerelateerd:
Google stopt met Reader. Feedly komt met alternatief
Afscheid van een favoriet: dag Netvibes

@

5 Reacties

  1. Bernard schreef:

    Beste Edwin,
    Bedankt voor dit bericht. Netvibes is leuk maar doet het toch niet helemaal voor mij. Feedly/TheOldReader ook niet.
    Eens even gekeken bij CommaFeed en dat werkt erg goed. Simpel, duidelijk, snel, import slaagt direct.
    Fijn!

  2. Jij bedankt voor je reactie Bernard! Fijn om te lezen dat je iets had aan de tip!

  3. Esther Fidder schreef:

    Beste Erwin,

    Zonet even gekeken naar CommaFeed, maar wat ik daar mis is de mogelijkheid om de 177 tags die ik in Google Reader heb, ook mee te nemen. Weet jij daar misschien een oplossing c.q. alternatief voor?

    Groetjes,
    Esther Fidder

  4. Esther Fidder schreef:

    Aanvulling: eerder had ik al naar Feedly gekeken, vond ik niet ideaal, maar nu ik lees dat ze op verzoek het mogelijk gaan maken om getagde artikelen óók te importeren, ga ik nog maar eens voor een tweede keer naar Feedly kijken 🙂

    //blog.feedly.com/2013/04/24/migrating-your-tags-from-google-reader-to-feedly/

  5. @Esther: die mogelijkheid heb ik ook nog niet gezien in CommaFeed. Ik wacht even tot Reader echt niet meer bestaat en ik definitief moet overstappen. Digg werkt ook nog aan een reader en dat is vast niet de enige. Feedly wil straks ook gewoon zelfstandig draaien, dus die zullen vast nog met meer komen.

    We blijven verkennen…

Reageer