clear

zoeken

search

WTF, Evolution? wordt Dear Evolution bij Scientific American

02 april 2013

Een paar weken geleden bekeek ik WTF, Evolutionen ik lachte zoals ik al lang niet meer om een site had gelachen. Het concept van deze Tumblr is, zoals zo vaak, briljant door z’n eenvoud: je neemt een foto van een vreemd wezen en in het commentaar spreek je de evolutie erop aan, als ware het een persoon. Kort en bondig uiteraard. Bij het zien van een pelikaan zeg je alleen maar “This pelican looks like a urinal. Go home, evolution, you are drunk.”

Nu worden goede idee├źn vaak gejat, dus toen ik gisteren Dear Evolution: Letters of Gripe and Gratitude tegenkwam op de site van Scientific American, dacht ik dat het idee schaamteloos was overgenomen door de redactie en vervolgens in een brave vorm was gegoten. Dat blijkt echter mee te vallen. Die bijdrage is tot stand gekomen in samenwerking met Mara Grunbaum. Dat is de vrouw achter WTF, Evolution? inderdaad. Goed gedaan Mara!

@

Reageer