clear

zoeken

search

Smullen van Rijksstudio

09 april 2013

Het nieuwe Rijksmuseum is nauwelijks te vermijden momenteel. Of je nu een krant openslaat of de tv aanzet: de kans is groot dat je er iets over leest of ziet. Dat de nadruk daarbij op het gebouw en de collectie wordt gelegd is logisch, maar ook best jammer. De website van het Rijks verdient die aandacht namelijk ook (nog steeds).

Bibliotheekblad vond dat ook. Ik mocht een artikel schrijven over Rijksstudio, op basis van een interview met Peter Gorgels, manager Internet van het Rijksmuseum. In Rijksstudio: een website om van te smullen… en van te leren lees je waarom ik zo enthousiast ben over die site en waarom ik hoop dat andere erfgoedinstellingen er een voorbeeld aan zullen nemen.

“Zo kan het ook”, laat ik het daar maar op houden.

@

Reageer