clear

zoeken

search

Het einde van ebooks

05 april 2013

Ok, het is niet de eerste keer dat ik een bijdrage mag leveren aan een boek, maar ik vond het toch een grote eer dat uitgever Wiebe de Jager mij onlangs vroeg een stuk te schrijven voor een jubileumuitgave van zijn uitgeverij Eburon, getiteld Het einde van ebooks. De tekst is inmiddels verzonden en geredigeerd. Het boek verschijnt in juli. Van de website van Eburon:

Met Het einde van ebooks willen we een inhoudelijk interessante bijdrage leveren aan het debat over de toekomst van het uitgeefvak. Stel dat digitaal lezen cq. het ebook over een paar jaar de norm is. Wat komt er dan daarna? Is het ebook niet ook gewoon maar een tijdelijke verschijningsvorm? Of verandert de manier waarop we verhalen en kennis delen veel fundamenteler door de digitalisering, en staan we nog maar aan het begin van een revolutie?

Bijdragen aan een boek voelt voor mij anders dan bijdragen aan een website. Dat is tenslotte dagelijkse kost. Mogen schrijven voor een boek voelt deftiger, om een of andere reden. Misschien is die gewaarwording wel het bewijs dat mijn bibliotheekhart nog altijd klopt, wie zal het zeggen. Feit is dat ik nu bij voorbaat al een beetje trots ben.

@

6 Reacties

 1. Raymond Snijders schreef:

  Ik ben benieuwd naar je bijdrage! En het hele boek natuurlijk 🙂

 2. Dank Raymond, het is juli voor we 't weten!

 3. Frank Huysmans schreef:

  >>Mogen schrijven voor een boek voelt deftiger
  Maak je geen zorgen, gaat vanzelf over 😉

 4. Haha Frank, dat geloof ik graag. Dat geldt misschien wel voor alles wat een mens vaker doet. Maar allez, daarom is het extra leuk om af en toe eens iets anders te mogen doen. Al gaat er uiteindelijk ook niet veel boven onbekommerd schrijven, zonder nadenken, op je eigen blogje 🙂

 5. Christian schreef:

  Mooi hoor, gevraagd worden om een bijdrage te mogen leveren aan zo'n interessante discussie. En dan nog wel in een deftig boek. 🙂

Reageer