clear

zoeken

search

Voor mooie apps kom je je nest ook al niet meer uit

27 maart 2013

Met apps is het als met informatie: het aanbod is gigantisch, maar de tijd die je er als mens aan kunt of wilt besteden is beperkt.

Gisteren las ik -ook in een app– een paar nieuwsberichten die me naar de app stores (ik gebruik er tegenwoordig twee) lokten. Ik las over de nieuwe versie van Flipboard, over de app van Qwiki en ik glimlachte om het verhaal van de jonge Nick D’Aloisio, die zijn app Summly voor 30 miljoen dollar verkocht aan Yahoo.

Na het downloaden van de apps en updates verbaasde ik me over de schoonheid van de ontwerpen en over het geweldige gebruiksgemak dat me werd geboden. Ik mompelde “daar kun je bijna alleen superlatieven op loslaten”, of iets in die geest. Je zou ze bijna inlijsten, die apps.

Maar, je voelt ‘m misschien al: ik zal ze hoogstwaarschijnlijk niet of nauwelijks gaan gebruiken, die parels. Op dit moment vind ik het -alleen omdat ze moeiteloos over de zo hoog liggende lat gaan- ‘zonde’ om ze weer meteen te verwijderen, maar vroeg of laat zal dat toch gebeuren. Soms leggen mooi en handig het simpelweg af tegen functionaliteit. Ik heb al te veel apps waarmee ik foto’s snel en fancy kan delen en voor contentcuratie heb ik zo mijn eigen methoden; als apps daar niet op aansluiten hebben ze geen schijn van kans.

Deze apps zullen het ongetwijfeld goed (gaan) doen, maar stel je nu eens voor hoe al die ontwikkelaars van die miljoenen andere apps, die net wat minder zijn, zich moeten voelen. Misschien wel als gokkers in een casino inderdaad. Soms heb ik het gewoon een beetje met ze te doen. Met dank aan de aandachtseconomie.

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Ben wel benieuwd naar je methodes voor contentcuratie… Je hebt er natuurlijk al vaker over geschreven, maar hoe ziet die er op dit moment uit?

  2. @Anoniem: dat is nog niet in paar regels samen te vatten omdat het afhangt van het onderwerp en het medium. Voor Middelburgdronk is de wiki het belangrijkste platform voor het verzamelen van de bronnen en de inhoud daarvan terwijl ik vooral Facebook gebruik voor de communicatie en de presentatie van hoogtepunten. Voor bibliotheek 2.0 (Open Bibliotheken) is het een combinatie van verschillende platformen, maar is Twitter momenteel het hoofdkanaal. Dat is niet meteen curatie, maar geldt dan weer wel als bron voor momenten dat er verdieping nodig is elders. Zijdelings gebruik ik daar ook weer scoop.it c.s. Voor blog en andere sites gebruik ik verschillende toepassingen. Nu eens Storify of Pocket, dan weer Slideshare of Tumblr.

Reageer