clear

zoeken

search

De Makersbeweging, een tegenbeweging

09 maart 2013

Ik ben nog niet begonnen in het boek Makers, van Chris Anderson (hier een voorbeschouwing in PDF) maar dat drukt mijn pret niet. Ook zonder dat boek ben ik al enthousiast over de ‘Makersbeweging’. Die cultuur heeft iets veelbelovends. Pas deze week besefte ik dat mijn belangstelling ook voortvloeit uit het feit dat het gaat om een tegencultuur. Uit het artikel Countercultures of the Future, van 2011:

In a chapter in the book, we describe the trend known as anarconomy, in which a decentralised free economy based on open source and voluntary work increasingly challenges traditional companies. In the future, this trend may be united with the copyfight movement, which fights restrictive copyright and patent laws, and Maker Culture (a high-tech do-it-yourself culture) in a cohesive counterculture, which almost constitutes a parallel society.This possible counterculture might be called anarconomy +

Maar natuurlijk! “Breng de A terug in bibliothecaris!”

En het is ook nog leuk voor kinderen. Kijk gewoon eens naar de prachtige site DIY. Die is toch inspirerend, ook voor volwassenen?

@

2 Reacties

  1. Hetty Boerman schreef:

    Bedankt voor de tips! Dat boek gaat bij mij op mijn nog-te-lezen-lijstje. En DIY ga ik aan mijn kinderen laten zien.
    Ik weet zelf hoe leuk het is om dingen IRL te maken en te delen met een community (ravelry.com in mijn geval).
    Ennuh, ik ga toch eens sparen voor zo'n 3d printer (nooit meer duur en lelijk speelgoed kopen, zoals die man in het artikel).

  2. En jij bedankt voor je reactie Hetty! Leuk om te lezen dat je enthousiast bent. Is Ravelry een grote community? Blijft toch ook een fascinerend wereldje!

Reageer