clear

zoeken

search

De kracht van de amateur: hoe één man 22 miljoen krantenpagina’s digitaliseerde

15 maart 2013

We zijn nog maar net halverwege maart, maar ik weet nu al bijna zeker dat ik dit het mooiste verhaal van de maand vindt. Ingmar Koch schreef:

Ok, de website is hartstikke ouderwets (een en al flash en een vis die zijn tong naar je uitsteekt) maar de inhoud van fultonhistory.com van Tom Tryniski is fantastisch: 22 miljoen krantenpagina’s gratis en voor niks. Ter vergelijking, Chronicling America, de site van de Library of Congress, bevat maar 5 miljoen pagina’s en trekt maar de helft van het aantal bezoekers.


Kijk naar de video en probeer je grijns maar eens te onderdrukken. Mij lukte dat niet. De rest van het verhaal kun je desgewenst lezen in Amateur Beats Gov’t at Digitizing Newspapers: Tom Tryniski’s Weird, Wonderful Website.

@

Reageer