clear

zoeken

search

Wikipedia is als een bibliotheek…en verdient steun

28 februari 2013

Wikipedia staat ongetwijfeld in de top tien van onderwerpen die meer dan eens aan bod kwamen op M.I. Dat is niet voor niets: m’n respect voor het project is groot. Maar het bestaan van Wikipedia is niet vanzelfsprekend, integendeel:

Beste lezers van Wikipedia, Wij zijn de kleine non-profitorganisatie, die de op vier na grootste website ter wereld draaiende houdt. Bij ons werken slechts 150 mensen, maar we hebben 450 miljoen gebruikers. Onze kosten zijn dezelfde als die van elke andere grote website: servers, elektriciteit, huur, programma’s en personeel. Wikipedia is iets bijzonders. Het is als een bibliotheek of een park. Het is als een tempel voor de geest: een plek waar we allemaal heen kunnen gaan om na te denken en dingen te leren. 

en:

Om onze onafhankelijke positie te beschermen, zullen we nooit gebruikmaken van advertenties en geen overheidsgelden aannemen. We zijn afhankelijk van donaties van gemiddeld €30. Als iedereen die dit leest de prijs van een kop koffie zou doneren, zou onze fondsenwerving in een uur afgerond zijn. Als u Wikipedia nuttig vindt, vragen we een minuut van uw tijd om het weer een jaar online te houden. Help ons alstublieft de fondsenwerving te vergeten en ons weer met Wikipedia bezig te houden. Dank u.

Je kunt Wikipedia al steunen vanaf 3 euro. Dat is een vrij toegankelijke ‘tempel voor de geest’ je toch wel waard?

@

Reageer