clear

zoeken

search

Verhalen, verteld door hologrammen

19 februari 2013

Over de vraag hoe je een verhaal nu het beste kunt vertellen zijn de geleerden het nog niet eens. Koning Thamus verzette zich ooit tegen het geschreven woord, tegenwoordig mopperen velen over de dominantie van de beeldcultuur. Hoe het ook zij: hoe USC’s Institute for Creative Technologies (ICT) overlevenden van de holocaust hun verhaal laat vertellen vind ik erg interessant: zij maken gebruik van hologrammen. Het korte filmpje hierboven geeft je een indruk van de technologie.

Misschien val je niet meteen van je stoel. Hologrammen zijn tenslotte niet nieuw en de video is niet wat je noemt flitsend. Maar stel je nu eens een doorontwikkelde variant voor, die voor iedereen betaalbaar is: dan kun je toch letterlijk een nieuwe dimensie toevoegen aan verhalen die worden verteld? Ik zie die virtuele kroegbezoekers in ieder geval helemaal zittten, aan de togen van weleer.

Gerelateerd:
Waarom Tupacs hologram geen hologram is
Aanraakbare Holografie
Meer dan genoeg

@

Via The Verge

2 Reacties

  1. Hologrammen kunnen onzettend vet zijn, google maar is op hologram tupac!

    Gr. Hans

  2. Die is zeker goed Hans! Schreef daar ook nog eens iets over in Waarom Tupacs hologram geen hologram is

Reageer