clear

zoeken

search

Panorama: Londen in 320 Gigapixels

24 februari 2013

Allemachtig! Om ‘s werelds grootste panoramafoto te verkrijgen werden maar liefst 48.000 foto’s van Londen aan elkaar geplakt. Boing Boing schrijft:

This image is about 4 times larger than the previous world record image, a 114-gigapixel image of Shanghai (at the time incorrectly labeled as 271 gigapixels) The panorama was shot from the top of BT Tower, using 4 cameras, lenses, and robots for moving the cameras. Three photographers using about $100,000 of gear spent 5 days up there. 

Het resultaat is verbluffend. Het is toch ongelooflijk dat bovenstaand plaatje tevoorschijn komt als je inzoomt op het fotofragment dat je hiernaast ziet afgebeeld? En dan waren de grenzen aan het zoomen nog niet eens bereikt! Bizar.

Gerelateerd:
Parijs in 26 Gigapixels
Een foto van 8,6 gigapixels
Merkwaardige kunst deel 23: Bibliothèque Idéale
Extreme close-ups van Google Maps

@

Reageer