clear

zoeken

search

Oproep: vertoon gratis de film Gateway to the world in jouw bibliotheek

19 februari 2013

Een van de drie Finnen die onlangs Nederland en BelgiĆ« bezochten, ter voorbereiding van Cycling for Libraries, is cameraman Tuomas Lipponen. De Finse overheid investeert in een camerateam dat werkt voor alle bibliotheken in het land, een team dat samenwerkt met de nationale omroep bovendien.

Tuomas vertelde me dat hij momenteel ook aan andere projecten werkt, bijvoorbeeld aan de documentaire Gateway to the World, over de Greenwell Matongo Community Bibliotheek in Windhoek, Namibiƫ.

Deze documentaire van bijna 30 minuten zal uiteindelijk voor iedereen beschikbaar komen op het web, maar wordt eerst nog vertoond in verschillende theaters in Finland…en in het buitenland. Wat Tuomas nu mooi zou vinden als er ook Nederlandse en Belgische bibliotheken (of andere organisaties) zouden zijn, die de film ook willen vertonen. Tijdens een congres of een andere bijeenkomst bijvoorbeeld, of misschien zelfs als zelfstandig evenement of als permanente voorstelling. Het mooie is dat het je als bibliotheek helemaal niets kost. Je hoeft alleen even contact op te nemen met de makers van de film, via een van de mailadressen op de website. Daar kun je ook meteen de trailer even bekijken.

Gateway to the world is een film over bibliotheekwerk dat er toe doet. Dat verdient alle aandacht. Help je mee die aandacht te vragen, links en rechts?

@

Reageer