clear

zoeken

search

Oproep: meedoen aan een marktplaats voor vrije informatieprofessionals

09 februari 2013

Agile medewerkers, particuliere en open initiatieven, online experimenten die uitgroeien tot volwaardige projecten: er komt steeds meer aandacht voor een andere benadering van de online profilering van collecties, diensten en medewerkers van erfgoedinstellingen, een benadering die uitgaat van het enthousiasme van medewerkers en niet van organisatiebelemmeringen, afgetimmerde projectplannen en gesteggel rondom formatieplaatsen en projectgelden.

Artikelen over dit onderwerp konden rekenen op veel bijval, maar het begint ook duidelijk te worden dat organisaties die bereid zijn te experimenteren met deze werkwijze nog niet goed weten waar ze moeten beginnen, en waar ze de geschikte mensen vandaan kunnen halen. Daarom slaan Openbibliotheken.nl, DeBibliotheek1 en Bibliotheek 2.0 de handen opnieuw ineen, om een online marktplaats in te richten waar welwillende bibliotheken en andere erfgoedinstellingen die flexibele en capabele medewerkers kunnen vinden, om er vervolgens mee samen te werken, of om ze voor kortere of langere tijd in te huren.

Voor het inrichten van de website is wel een inventarisatie nodig. Welke medewerkers achten zichzelf ‘agile’ en vrij genoeg om in het aanbod op deze marktplaats te worden opgenomen met een persoonlijk profiel? Wie is in staat om een erfgoedinstelling op de lokale of regionale internetkaart te zetten, door digitaal 24/7 beschikbaar te zijn en namens de instelling, vanuit een bepaald thema, bij te dragen aan alle relevante netwerken en platformen? Laat het ons weten via //openbibliotheken.nl/#contact of via mail, Twitter of Facebook. Als er voldoende respons is gaan we hiermee aan de slag. Als die respons uitblijft verzinnen we nog wel wat anders.

Achtergrondinformatie:
@
Screenshot artikel Wim Keizer: Bibliotheekblad

Reageer