clear

zoeken

search

Kinderen de liefde voor kranten bijbrengen…met een app

03 februari 2013

Weet jij nog op welke leeftijd je thuis de krant begon te lezen/door te bladeren? Ik ben het zelf vergeten, maar ik vermoed dat ik er pas in de brugklas een beetje belangstelling voor begon te krijgen. Op de lagere school speelde het volgens mij nog niet zo.

Ik dacht hieraan omdat ik me na het bekijken van bovenstaande video afvraag of je met een AR-app (Augmented Reality) beginnende lezertjes liefde voor kranten kunt bijbrengen. Het is best een grappig idee, dat het als gimmick wellicht een korte periode goed doet, maar of kinderen hun glimmende speeltjes later ook nog weg zullen leggen om eens rustig het katern Binnenland door te nemen? Ik weet het niet hoor.

Meer informatie bij Springwise.

@

4 Reacties

  1. Mirjam schreef:

    Wat een leuk appje dit! Ik weet ook niet mee van mezelf wanneer ik de krant begon te lezen. Maar bij mijn kinderen van 8 en 10 jaar zie ik al wel dat er op school aandacht aan wordt besteed. Ze moeten een tot twee keer per jaar een nieuwskring houden met nieuws uit bijv. Jeugdjournaal, krant en lokale krant. De lokale krant beginnen ze hier al door te bladeren al is het maar om het sportnieuws. Sinds ik de gewone krant op de IPad lees, lezen ze die dan juist weer niet, terwijl ze eerder nog weleens het sportnieuws lazen.

  2. Interessante constering Mirjam. Enig idee waarom ze de krant op de iPad dan juist weer negeren? Te veel afleiding/alternatieven?

  3. Mirjam schreef:

    De papieren krant konden we opsplitsen en dat kan met die op de iPad niet. Als ik de krant uit heb, hebben we vaak geen tijd meer. En als ze de iPad in handen hebben, zullen ze er eerder een spelletje op spelen dan de krant lezen.

  4. Helder! Papier heeft toch ook zo zijn voordelen, blijkt maar weer…

Reageer