clear

zoeken

search

Finding Vivian Maier: hoe een mysterieuze straatfotografe alsnog beroemd werd

22 februari 2013

Wat een mooi verhaal! Zojuist bekeek ik de trailer van de documentaire Finding Vivian Maier, over een mysterieuze straatfotografe, wiens werk min of meer toevallig werd ontdekt door John Maloof. Ik zie nu pas dat Hans van der Lugt twee jaar geleden al schreef over deze dame:

Soms zijn ze er nog: ontdekkingen op rommelmarkt of veiling die de wereld versteld doen staan. John Maloof uit Chicago kocht een doos vol negatieven op een veiling in 2007. Het spul werd verkocht wegens onbetaalde rekeningen. Hij stond versteld van de inhoud en ging op zoek naar meer van dezelfde bron. Inmiddels heeft hij dozen vol met zo’n honderdduizend foto’s. De maker: wijlen Vivian Maier, een anonieme oppas. Ze werd geboren in 1926 en woonde in bij haar werkgevers. Op haar vrije dagen liep ze eindeloos met haar camera door de straten. Toen Maloof in 2009 contact met haar zocht bleek ze net te zijn overleden. De foto’s hebben een sensatie gecreëerd.

Niet alleen het verhaal is mooi; de foto’s zijn ook schitterend. Dit is een documentaire, kortom, die ik graag wil zien.

@

Attendering: Colossal

Reageer