clear

zoeken

search

#cyc4lib: drie Finnen op bezoek in Middelburg

12 februari 2013

Opeens rolt er op een zondagavond dan zo’n tweet voorbij, waarin Saskia Scheltjens je vraagt of je een dag later tijd hebt om kennis te maken met een paar Finse collega’s, die zich bezighouden met de organisatie van Cycling for Libraries (#cyc4lib). Die tijd had ik. Na een paar berichtjes over en weer was de afspraak in Middelburg gemaakt, zonder dat ik wist wat of wie me te wachten stond. Ik volg veel bibliotheekgerelateerd nieuws, maar de berichten over de voorgaande edities van #cyc4lib had ik aan me voorbij laten gaan. Je kunt je nu eenmaal niet overal in verdiepen.

De kennismaking was kort maar prachtig. We dronken wat in één van de oudste cafés van de stad en vertelden elkaar over ons werk, waarbij we natuurlijk ook spraken over de verschillen en overeenkomsten tussen het bibliotheekwerk in Finland en Nederland. Vervolgens legde het vrolijke trio me uit waarom het project zo interessant is, en wat je allemaal niet kunt doen met het gegeven dat de karavaan met fietsers in juni ook Zeeland aandoet. Het kostte hen niet veel moeite me te overtuigen, terwijl ik zelf toch echt niet zo’n fietser ben. Feitelijk gaat het hier over een grote unconference op de fiets, die voor iedereen toegankelijk is, en die bibliotheken of bibliotheekmedewerkers de kans biedt problemen en uitdagingen onder de aandacht te brengen én te bespreken met een grote groep collega’s uit alle hoeken van de wereld.

Ik help graag mee om dit evenement onder de aandacht te brengen van collega’s in Zeeland en elders in Nederland. Daar kom ik later nog uitgebreid op terug. Nu eerst een paar filmpjes checken, zoals die van de editie van 2011.

@

Reageer