clear

zoeken

search

Caduceus: de wijn van Maynard James Keenan

24 februari 2013

Maynard James Keenan, zanger van Tool en Perfect Circle, is een geheimzinnige man. Die ene keer dat ik hem zag optreden, in Rotterdam, liet hij zijn ware gezicht nu ook niet bepaald zien: als frontman stond hij het hele concert achter de band, met een gasmasker op. Dat wat hij te vertellen had, vertelde hij met zijn stem. Het was niet dat ik me tekort gedaan voelde -integendeel: het intrigeerde me alleen maar- maar ik werd er wel nieuwsgierig van.

Later besefte ik dat het mysterie Tool als band alleen maar krachtiger maakte. Briljante projecties bij briljante teksten en muziek. Dat volstaat soms. Ik deed geen moeite om meer over de man te weten te komen.

Nu, zeven jaar later, gaat het alsnog gebeuren. Ik ontdekte nu pas dat Keenan al een tijdje in wijn doet. In 2010 maakte hij daar zelfs een film getiteld Blood into wine over. Een heel goed cijfer krijgt die documentaire niet op IMDb maar dat weerhield me er niet van de film te downloaden. Na het lezen van het verhaal op Modern Mythology ben ik -wederom- nieuwsgierig geworden. Dat een Caduceus een staf is die een koerier of onderhandelaar ongehinderde doorgang moest verlenen in het oude Griekenland moet ik even opzoeken. Weten we dat ook weer. Nu eens kijken of de film me lekker kan maken voor de wijn zelf, die ook in Nederland verkrijgbaar is.

Grappig dat Keenan een paar jaar na dato toch mijn aandacht weer weet te vangen…met iets heel anders. Kan ik me ook wel weer even mee laten voeren met Aenema en Opiate. Heerlijk.

Gerelateerd:
De vleesprojecten van Puscifer en Carnivore
Omfietswijnen
Waarom de wereld gisteren niet verging: een avondje apocalyptische muziek
Hoeken in cirkels
Verveling is geen last die wie dan ook zou moeten torsen

@

Reageer