clear

zoeken

search

Voetbaltransfers snel in beeld met de European Football Transfer Tool

13 januari 2013

Je hebt veel mensen die verstand denken te hebben van voetbal en je hebt mensen die er écht verstand van hebben. Dan is er ook nog de buitencategorie, waarvan niet helemaal duidelijk is of zij onder de eerste of tweede groep vallen, maar waarvan je wel kunt zeggen dat zij een onvoorstelbare hoeveelheid voetbaltrivia onder de hersenpan hebben zitten. Heren die nog precies weten in welk jaar een speler debuteerde en tegen welke club, die lachend herinneringen ophalen aan die maffe voorzet tegen Heracles, in oktober 1985 of die zonder haperen de verschillende werkgevers op kunnen sommen van trainers die al dertig jaar in het vak zitten.

Ik stel me zo voor dat de European Football Transfer Tool voor die mensen een perfect hulpmiddel is om de triviale scherpte over voetbaltransfers bij te schaven. De visualisatie start op Europees niveau maar verspringt met een muisklik naar competitie- of clubniveau. Dat werkt toch sneller dan het menu van de game FIFA 13, waarin ook wordt gewerkt met real-time data.

Hoever de data teruggaan kan ik niet opmaken uit het verhaal van makers Signal | Noise, maar volgens het startscherm heeft de tool betrekking op het seizoen 2012/2013 (en nu al op een totaalbedrag van ruim 1,6 miljard Pond!). Zij die het weten kunnen vast ook wel inschatten of dat klopt, en of de data betrouwbaar zijn.

@

Reageer