clear

zoeken

search

Stories of Chelsea: omdat je klanten van verhalen houden

24 januari 2013

Verhalen, gemeenschappen, erfgoedinstellingen en internet. Dat ik veel zie in een combinatie van die vier heb ik al te vaak gezegd. Dat ik het betreurenswaardig vind dat erfgoedinstellingen veel kansen onbenut laten, op dat gebied, ook. Dat neemt niet weg dat ik nog regelmatig op mooie voorbeelden stuit. Van die projecten die wél gewoon van start zijn gegaan, zonder al te moeilijk te doen. Stories of Chelsea is zo’n project. Verhalen verzameld en ontsloten via een simpel WordPressblog, maar niettemin effectief. In Collaborating to Tell the Community’s Story (PDF), van Geek the Library, wordt het project toegelicht.

Gerelateerd:
Prachtig: hoe de bibliotheek van Denver lokale verhalen faciliteert
De verhalen van je klanten faciliteren: Columbus Neighborhoods
Vul het gat: een knap staaltje gebruikersparticipatie
Agora, de verhalenmuur van DOK Delft
Het succes van lokaal: van Hart van Vlissingen tot Rondje Goes

@

Reageer