clear

zoeken

search

Poetry Brain: hoe RapGenius poëzie onder de aandacht brengt

04 januari 2013

Ook als je geen uitgesproken liefhebber bent van rapmuziek is het aardig om kennis te maken met het concept van RapGenius, een website die rapteksten verklaart, met de hulp van het publiek. De site bevat namelijk ook verklaringen van religieuze teksten, klassieke verhalen en poëzie. Dat slaat blijkbaar dusdanig goed aan dat de site een nevenproject is gestart onder de naam Poetry Brain. De site GalleyCat meldt dat auteur Austin Allen dat project zal leiden. Momenteel bestaat Poetry Brain uit nog niet veel meer dan een weblog. Dat mag de pret echter niet drukken. Neem nu de introductie van de klassieker The Art of War, van Sun Tzu:

Even if you’re not planning to conquer ancient China or the stage at the Grammys, TAOW is still a fun read that will impart the delicious feeling of being shrewder, stealthier, and better prepared than all those other fools around you.

To be near the goal while the enemy is still far from it, to wait at ease while the enemy is toiling and struggling, to be well-fed while the enemy is famished:—this is the art of husbanding one’s strength.
That’s right. Toil and struggle, my enemies. Toil and struggle. Soon I shall water my garden with your tears.

‘Dra zal ik mijn tuin besprenkelen met jouw tranen’. Als je het mij vraagt is dat de juiste toon voor de doelgroep van RapGenius en daarmee een mooi voorbeeld van een manier om klassieke werken onder de aandacht te brengen van het jonge publiek van nu.

Gerelateerd:
Manuscripten 2Pac naar Woodruff Bibliotheek
Rolling Words: het rookbare boek van Snoop Dogg
Siberisch rappen

@

Reageer