clear

zoeken

search

Scoop.it: een verkenning in de rebound

19 december 2012

Er zijn van die sites en online diensten die ik na een korte verkenning bewust laat voor wat ze zijn. Scoop.it was ook zo’n dienst. In de loop van de tijd las ik er allerlei artikelen over (onder meer bij Jeroen, Willem en Erwin) en ik vond de mogelijkheden wel interessant, maar om een of andere reden hield ik de boot af. Misschien zag ik net iets te vaak van die nondescripte tweets voorbij komen, over krantjes die net uit zijn enzo.

Maar nu ben ik alsnog voor de bijl gegaan, wederom zonder goed te weten waarom. Was het de enthousiasmerende blogpost over de nieuwe functionaliteiten, van het team achter Scoop.it zelf? De manier waarop Fast Moving Targets de dienst in de site heeft geïntegreerd? Wie het weet mag het zeggen.

Feit is in ieder geval dat ik onder de indruk ben van Scoop.it. Een nieuwe account was zo aangemaakt en met de bookmarklet voor je browser is het verzamelen van interessante sites en berichten werkelijk een peulenschil. Voor het aanmaken van een widget hoef je ook al niet doorgeleerd te hebben (die heb ik tijdelijk op de homepage van Bibliotheek 2.0 geplaatst). En mobiel? Ook dat werkt prima. Op de iPhone tenminste wel.

Vooralsnog heb ik nog niks te mekkeren. Misschien komt dat nog. Het kan ook zijn dat ik de toepassing over een paar dagen alweer beu ben. Ik verzamel en verspreid tenslotte al genoeg informatie, via een lange lijst aan kanalen. Er komen altijd weer momenten dat je moet beslissen wat voor jou het beste werkt. Is het een bestaand platform? Een community op Google+ of wellicht toch Scoop.it? De tijd zal het leren.

Gerelateerd:
Over de onzin van curatie, leren van Facebook en een boek over bloggen
Content Curation, een kennismaking
De menselijke webfilter of: curation als nieuw toverwoord

@

2 Reacties

  1. JoG schreef:

    Bedoel je Bibliotheek 2.0 op Google+ ? De link die je heb gebruikt werkt niet, de juiste is //plus.google.com/communities/101744507350930365914

  2. Vreemd, bij mij doet die link het wel. Maar zal het even aanpassen. Thanks.

Reageer