clear

zoeken

search

Mijn 2012: januari

22 december 2012

Ondanks het feit dat ik in 2012 minder publiceerde op M.I. dan in de jaren ervoor (het totaal zal uitkomen op ca. 500 bijdragen), fungeert het blogarchief nog steeds als handig hulpmiddel voor het opfrissen van m’n geheugen. Wat hield me bezig, het afgelopen jaar? Was er sprake van stagnatie of van ontwikkeling?

In januari wrevelde ik wat over de teamwerk– en presentatiecultuur. Soms best nuttig hoor, maar wat is men er in doorgeslagen voor mijn gevoel.

De Open Bibliotheekgedachte kreeg gestalte. Maar die gedachte bleek in de loop van het jaar uiteraard te ingewikkeld en te politiek gevoelig te zijn voor de mensen van het beslissen en beschikken. Ik leerde ook dit jaar veel bij over de mores van die mensen. Ik werd er meer realist van, denk ik. Het vak draait op bestuursniveau  meer dan ooit tevoren om geheimhouding en eigenaardige propaganda. Ik pas.

Ik pas niet als het gaat om digitaal. Driewerf neen. Weet je dat er nog steeds ontzettend veel mensen zijn die zeggen dat hun pc niet geschikt is voor de Hangouts en Skypes van deze wereld? En dat de focus nog steeds ligt op, uhm, luchtkastelen? In 2012! Buitengewoon!

Maar toegegeven: de slagkracht van de grote commerciële partijen laat ook wel eens te wensen over. Ik dacht dat Amazon eerder en harder zou toeslaan, maar de aanval bleef uit dit jaar. Toch komen ze nog hoor, daar twijfel ik geen moment aan.

En privé? Ik zou weer eens wat vaker onbezonnen moeten springen en dansen. Voor je het weet heb je pillies nodig om te handhaven. Dat moet je niet hebben.

@

Afbeelding

Reageer