clear

zoeken

search

Mijn 2012: februari

23 december 2012

Ondanks het feit dat ik in 2012 minder publiceerde op M.I. dan in de jaren ervoor (het totaal zal uitkomen op ca. 500 bijdragen), fungeert het blogarchief nog steeds als handig hulpmiddel voor het opfrissen van m’n geheugen. Wat hield me bezig, het afgelopen jaar? Was er sprake van stagnatie of van ontwikkeling?

In februari  had ik veel afspraken. Er werden plannen gesmeed. 2012 kreeg gestalte. Na een intermezzo van twee jaar reisden we weer af naar Oosterhout, om achter gesloten gordijnen te gamen. Dat is altijd goed.

Ik bleef enthousiast in de weer met dat uit de hand gelopen hobbyproject. Dat vind ik nu eenmaal leuk. Als ik nieuwe, rijke bronnen ontdek, ga ik he-le-maal los. Onbetaalbare adrenaline genereert dat, zeker als het open bronnen betreft. Van de bijbehorende interactie via nieuwe media krijg ik ook maar geen genoeg. Van zwermintelligentie is lang niet altijd sprake, integendeel, maar gerichte oproepen werpen wel vaak vruchten af. Dat is al een kick op zich. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de communicatievrijheid van het web; daar gaat vaak een stimulerende werking van uit. Vooralsnog blijf ik zelf overigens de voorkeur geven aan het geschreven woord. Een halfslachtig initiatief om eens iets anders te proberen kwam niet van de grond.

Als ZP’er ben ik het jaar goed doorgekomen, met één grote opdracht en een mooie sliert kleinere. Onzeker blijft het, maar de vrijheid die daar tegenover staat maakt dat meestal wel goed. Dan kun je tenminste zonder al te veel na te denken ingaan op niet-alledaagse uitnodigingen. Dat voelt goed.

@

Foto: Emst

Reageer