clear

zoeken

search

Kerst 2012 was groots en meeslepend

27 december 2012

Zo actief en sportief als ik de afgelopen drie dagen was, was ik nog nooit tijdens kerstdagen. Man, man, man. Het bleef niet bij wandelen door bossen en langs beekjes, of bij het beklimmen van bergen en en het uitkammen van grotten, neen: ik kocht ook een huis en liet het voor veel geld volledig inrichten. Ik hielp honderden snoodaards de wereld uit en ondersteunde talloze zwakkere broeders en zusters bij het vervullen van hun levensdoelen. Ik ontdekte tientallen nieuwe streken, steden, dorpen en kampen. Ik leerde de basisprincipes van wapens smeden, koken en zakkenrollerij kennen. Ik las tientallen boeken. Ik maakte kennis met spreuken en liederen. En ik viel als een blok voor de mogelijkheden van magie.

Had ik al gezegd dat ik me heb verdiept in de eigenschappen van vele mythische wezens en nog bestaande planten- en diersoorten? Dat ik meester ben geworden in het kraken van codes en sloten? Dat ik nog geruime tijd wanhopig ben geweest omdat ik door een ziekte opeens door heel de wereld agressief bejegend werd, zelfs door de enige man die in staat was me te genezen? Dat ik heb geluisterd naar honderden verhalen, en de tijd heb genomen voor tientallen puzzels en raadsels?

Nu ja, het moge duidelijk zijn: ook zonder kerstcircus, meubelboulevard en Top 2000 heb ik een epische kerst beleefd, tussen de copieuze maaltijden door. Ik vond het heerlijk. Nu weet ik weer waarom games zoveel impact hebben. Het zijn films waar je zelf aan mee mag doen, boeken waarvan je de verhaallijn kunt beïnvloeden. En vergis je niet hoor. Een game is ook kunst. Een game is klassieke muziek. En zoals al eerder opgemerkt: games zijn ook bibliotheken. Is 2013 niet het jaar van het voorlezen? Ook daar lenen sommige games zich prima voor!

Gerelateerd:
Dat boek is nog zieker dan de game!
Skyrim: lezen doe je maar in de bibliotheek!
Uitgesteld zwichten: van Wii naar Xbox, van Zelda naar Skyrim
Bibliotheken: een geliefde locatie in videogames

@

Reageer