clear

zoeken

search

Het mysterieuze Black Crown Project van Random House

31 december 2012

Ok, al je je registreert op de website van Black Crown Project, van uitgever Random House, krijg je een paar merkwaardige vragen voorgeschoteld maar voor de rest gebeurt er helemaal niets. “Ga maar slapen en hoop dat we je eens zullen wekken”, is het credo.

Heerlijke vaagheid. Wat is dat Widsith Institute? Verwijst het naar dat oude gedicht? Is het een marketingstunt wellicht? Dat lijkt toch sterk, als je ziet hoe kort de uitgever het brengt op Tumblr en Twitter.

De links onderaan de pagina verraden wel waar dit heen gaat. De site blijkt gemaakt te zijn door Failbetter Games, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor StoryNexus, een platform voor tekstgebaseerde adventure games. The Guardian schreef daar eerder deze maand over.

Het zal uiteindelijk wel niet zo veel om het lijf hebben, maar voor nu heeft Random House mijn aandacht toch even weten te vangen. Banners die schreeuwen hoe goed een product is mijd ik als de pest, maar sites die weigeren prijs te geven waar ze voor dienen? Die vind ik interessant.

Gamificatie? Jazeker!

@

Reageer