clear

zoeken

search

De Geschiedenis Online Prijs 2012: stem jij op Middelburgdronk.nl?

19 december 2012

Middelburg Dronk doet ook dit jaar mee aan de verkiezing voor de Geschiedenis Online Prijs. Als je onze site wilt steunen kan dat door op ons te stemmen. Dat kost je hooguit twee minuten. Je kunt natuurlijk ook stemmen op één van de andere kandidaten, zoals op het sympathieke initiatief van het Zeeuws Museum, Porseleinplaats.nl, of op een prachtige site als Anno Drenthe. Vorig jaar eindigden we ergens rond de 30e plaats. Dat is voorwaar niet slecht, als je bedenkt dat er meer dan 200 inzendingen waren. Kan dat nog beter? We zullen zien! Uit het persbericht:

“Vanaf 15 december 2012 kan iedereen via www.geschiedenisonlineprijs.nl een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete website(s). U kunt op meerdere sites stemmen, echter niet meer dan één keer. Denkt u er wel aan dat u uw stem nog moet bevestigen d.m.v. het aanklikken van een link die u per mail wordt toegestuurd. Wanneer u vergeet te bevestigen gaat uw stem verloren.

Meer dan 225 historische websites hebben zich aangemeld. De websites die zich hebben gekandideerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2012,  zijn zeer divers en uit alle windstreken afkomstig. Vorig jaar hebben ruim 20.000 mensen een stem uitgebracht. We zijn benieuwd of men dit jaar weer zoveel mensen weet te mobiliseren en of we dat aantal kunnen overtreffen. Stemmen kan t/m vrijdag 8 februari 2013, 23.59 uur.
De winnaar van de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2012 ontvangt een bedrag van € 2.500,=.
Naast het publiek wijst ook een vakjury een winnaar aan.

Deze jury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieën:

  • Archiefdiensten;
  • Verenigingen en particulieren;
  • Musea en Themasites

De jury kijkt onder andere naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit. De winnaar van de juryprijs verdient de hoofdprijs: een beeldje van kunstenares Gonneke van Echten.
De jury zal dit jaar bestaan uit:

  • Bart van der Boom, universitair docent vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden, winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2012
  • Bob Coret, expert op genealogisch en ICT gebied
  • Suzanna Jansen, auteur van o.a. Het pauperparadijs, een familiegeschiedenis en theatermaker

De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 12 februari 2013  in het Nationaal Archief in Den Haag.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Archieven.nl, Historisch Nieuwsblad en het Nationaal Archief. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgeloofd. Eerdere winnaars waren: Vele Handen (2011), het Anne Frank Huis (2010), het Scholtenhuis (2009) en het Rijksmuseum van Oudheden (2008)”.

@

Reageer