clear

zoeken

search

Reacties op Facebook: drie pagina’s vergeleken

04 november 2012

Na het lezen van de bijdrage De naakte waarheid over de Facebook post: bereken de NPM (bedankt Wim!) besloot ik de tool Facebook Page Profiler van Conversocial uit te testen. Ik deed dat door twee Zeeuwse pagina’s waar ik onlangs over schreef, te vergelijken met de pagina van Middelburg Dronk.

Ik had al geconstateerd dat beide pagina’s veel succes hebben maar ik ben desondanks verrast door de uitkomsten. Ik weet nu dat er zoiets bestaat als IPM, oftewel de interactie per duizend fans van een pagina. Middelburg Dronk heeft een IPM van 17.32, Hart van Vlissingen en Rondje Goes een IPM van respectievelijk van 43,05 en 44,62!

Nu ben ik gewoon tevreden met alle fans en interactie rondom Middelburg Dronk, maar ik ben desondanks ook nieuwsgierig waarom het verschil zo groot is. Het heeft ongetwijfeld ook iets te maken met het feit dat de andere pagina’s nog maar net zijn begonnen en dat de meting betrekking heeft op de afgelopen 30 dagen,  en wellicht ook met het feit dat wij hebben gekozen voor een afbakening (met algemene geschiedenis bereik je waarschijnlijk meer mensen dan met een specifiek onderwerp) maar dan nog: zou het ook zo kunnen zijn dat ik dingen doe die afschrikken, of dat ik kies voor een verkeerde toon? Of zaten Vlissingers harder te wachten op initiatieven als deze dan Middelburgers? Inhoudelijk zijn de verschillen volgens mij toch niet zo groot?

Of zie ik iets over het hoofd, door mijn eigen enthousiasme?  Ik vind het interessante materie, hoe dan ook.

@

Reageer