clear

zoeken

search

Klassiekers deel 199: Uptown Top Ranking

29 november 2012

Dat ik sinds Liar, Liar van The Castaways geen klassiekers meer heb opgevoerd betekent nog niet dat de muziek uit mijn hoofd is verdwenen. Neem nu deze rare donderdag: al vanaf 11.00 uur vanochtend neurie/fluisterzing ik het reggaezinnetje ‘ain’t got no style’.

Welk zinnetje zei je daar?

Helemaal mis dus. Er zijn van die liedjes die je wel kent, maar waarvan je noch de titel kent, noch de naam van de uitvoerende artiest. En dat kan nog gekker: soms ken je zelfs de tekst niet en zing je toch mee. Dat gold in mijn geval dus voor Uptown Top Ranking, van Althea & Donna, uit 1977. Dat vond ik altijd al een heerlijke deiner, maar nu ik lees waar het over gaat en de strekking nog steeds maar half begrijp, ga ik helemáál los, dat begrijp je wel.

See mi in mi Benz and ting 
Drivin’ through Constant Spring 
Them check sey me come from cosmo spring 
But a true dem no know and ting 
Dem no know sey we top ranking 
Uptown Top Ranking 

Shoulda see me and the ranking dread 
Check how we jamming and ting 
Love is all I bring inna me khaki suit and ting 
Nah pop no style, a strictly roots 
Nah pop no style, a strictly roots 

@

Reageer